perjantai 8. huhtikuuta 2016

Meillä on pentuja/ we have kittens

Meillä on kissanpentuja, jotka ovat syntyneet 19.01.2016.

Kissalani Lustily tähtää hyväluonteisiin, lapsiperheisiin soveltuviin eurooppalaisrotukissoihin.

Kissalan Instagram on #lustilykissala
Pennuista on siellä paljonkin kuvia.

Pennut etsivät sijoituskoteja tai koteja, jotka haluaisivat pitää pennun kollina edes hetken aikaa. Tarkoitus on saada pennuista, edes yhdestä, lisää geenipoolia eurooppalaisrotukissoihin.

Pentue on toteutettu Kissaliiton astutuserikoisluvalla. Pentueen emo on XSH Lilja "Lili" g09 (EUR) ja isä on EUR CH Pinkkitassun Benjamin "Sisu" d22. Pennut ovat tällä hetkellä XSH-rekisteröity, ovat menossa Tampereen kissanäyttelyyn la 21.05.2016 tarkistusluokkaan, milloin selviää, saako pentu EUR-paperit (normaalit rekisterikirjat) vai pysyykö se erikoisrekisteröitynä XSH:na (lyhytkarvakissa jalostuskäyttöön suurin rajoituksin). Uudelta omistajalta vaaditaan yhteistyökykyä tuoda pentu näyttelyyn. Pennut on madoitettu nyt kolmeen kertaan ja ovat saaneet ensimmäiset rokotukset ja mikrosrun niskanahkaansa 10 viikkoisina. Pennut rokotetaan toistamiseen ennen näyttelyä.

Pennuista on otettu karvanpituusgeenitestit, mutta tulokset eivät vielä ole valmiita. Pennut etsivät sisäkissakoteja. Pennut eivät ole ilmaisia vaan maksavat rotukissapennun hinnan, sillä erikoispentueesta on tavallista enemmän kuluja kasvattajalle. Pennut kasvavat lapsiperheessä, joten ovat tottuneet menoon ja ääniin. Emolta on testattu karvanpituus (kantaa pitkäkarvageenin alleelia M4 (kaikille kissoille ominainen, ei millekään rodulle), normaalit jalostusverikokeet on puhtaat, sienitesti nagatiivinen, utraäänellä todettu sekä sydän että munuaiset terveiksi. Isältä on normaalit jalostusverikokeet ja sienitesti on negatiivinen.

Pentuja on kolme urosta, syntyneet 19.01.2016:
Lustily Supernova n22 uros (klassinen ruskeatabby)
Lustily Jupiter e22 uros (klassinen cremetabby)
Lustily Musta aukko n uros (musta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti